Sensi Mossiere Vino Nobile Di Montepulciano – багатство, міць і сила Тоскани за дуже помірний прайс (саме за це ми любимо гігантів, як Sensi).
Аромат досить строгий, квітковий, з нотами підліску, кориці та ванільної палички.
Смак повнотілий, насичений, структурований, з хорошою танінною текстурою, вираженими нотами дуба, ванілі та червоних фруктів.
Дегустаційні замітки про Sensi Mossiere Vino Nobile Di Montepulciano від виробника:
Особливості виробництва Sensi Mossiere Vino Nobile Di Montepulciano
Sensi Mossiere Vino Nobile Di Montepulciano – це 100% санджовезе, який в цьому регіоні називають Prugnolo Gentile.
Виноградники знаходяться в Монтепульчано на висоті 250-450 м над рівнем моря.
Ґрунти – середньої текстури пліоценового походження, багаті на морські скам’янілості та залишки стародавніх цивілізацій. Туфовий грунт, багатий піском і глинистим сланцем. Ці вапняні ґрунти мають кам’янистий каркас, який змінюється залежно від положення та висоти відкладень.
Після м’якого пресування сусло ферментується в бетоні або сталі (при цьому ємності заповнені не більше ніж на дві третини їх місткості).
Бродіння триває приблизно 12-15 днів при температурі 20-26°C. Після цього відбувається мацерація протягом 20-25 днів при 28-29°C з постійними перекачуваннями.
Витримка – 24 місяці у великих бочках і 1 рік у бетонних і сталевих резервуарах.
Про виробника вина Sensi Mossiere Vino Nobile Di Montepulciano
Сімейство тосканських виноробів Сенсі веде свою історію з 1895 року, коли П’єтро Сенсі почав виготовляти вино із своїх лоз та вивозити його на ринки вино.
Поступово справи йшли вгору і вже сини П’єтро, Вітторіо і Армідо, продовжили справу свого батька і заснували Фрателлі Сенсі. Самі, своїми приватними конем та візком ці два брати доставляли своє вино К’янті в будинки в околицях та в місто Флоренція.
А вже третє покоління, сини Вітторіо П’єтро та Джованні більшу увагу приділили виробництву вина. І саме після цього вина Fratelli Sensi стали відомими у всій Тоскані.
Четверте ж покоління, разом з Массімо, Марко та Робертою, що приєдналися до компанії в 1987 році, вивело нарешті ім’я Sensi на міжнародні ринки.
Продажі вина на експорт дали гарний поштовх для активного подальшого розвитку їх виноробства, сільського господарства та розатку технологій виробництва.
Вже у 2004 році, коли Марко раптово помер, а брат Массімо занадто рано успадкував його вотчину, компанія зіткнулася з важкими часами.
Але у пам’ять про цінну працю Марко та важливість проектів, які він розпочав, родина почала продовжувати працювати та рости, розвиватися далі та покращувати якість вин Sensi.
Це стало великим рушієм для родини і цей дух одразу зрозуміли та підхопили міжнародні оператори, що допомогло сім’ї налагодити дуже важливі партнерські відносини.
Зараз головний офіс компанії знаходиться в новому винному заводі Lamporecchio площею понад 5000 квадратних метрів, де зберігаються, виготовляються та розливаються вина Sensi.
Як правило,не всі знають, що розлив у пляшки насправді є початком нової і дуже делікатної фази виготовлення вина. Для цього сім’я Sensi встановила передовий технологічний завод.
Це дозволяє оптимізувати та контролювати кожну фазу виробництва, щоб кінцевий продукт мав надзвичайно чисті сенсорні характеристики та тривалу якість.
Місія виробника Sensi Mossiere Vino Nobile Di Montepulciano:
Для сім’ї Sensi вино, яке носить їх ім’я, повинно розповісти їх історію. Це історія великих жертв, ентузіазму та цілей, яких потрібно досягти.
Історія про мудрість робити лише маленькі кроки за раз і виявляти велику повагу до людських стосунків. Місія виробника Sensi Mossiere Vino Nobile Di Montepulciano полягає у передачі філософії виробництва через свої вина.
Кожне вино, що виробляється під торгівельною маркою Sensi, базується на елегантних та збалансованих відчуттях, чистому смаку та стабільній якості.
Елегантність, що на людському рівні означає усвідомлення потреб клієнтів, чесність, пристрасть та ефективність для побудови довготривалих відносин з ними. Пристрасть – це додана вартість вин Sensi.
Характеристики виноградників виробника Sensi Mossiere Vino Nobile Di Montepulciano:
Починаючи з 1890 року, сім’я Сенсі обробляє свої виноградники на двох фермах із запалом та ентузіазмом: Тенута дель Поджіо та Ферма Калаппіано.
Область виробництва: Пагорби Вінчі Фіорентіно (підзона: Монтальбано). Поверхня виноградників: 80 га. Висота виноградника: 500 метрів над рівнем моря з південно-західним аспектом.
Тип ґрунту: складаються в основному з подрібнених і вапняно-мармелових субстратів, глинистих і піщаних сланців з галькою або гірськими породами (технічно відомі як уламки гірських порід).
Метод землеробства: шпоровий кордон.
Щільність посадки: 5000 рослин з гектара. Урожайність на гектар: 45 тонн.
Середній вік виноградників: 15 років. Збір винограду: кінець серпня, вересень.
Сорт винограду: Санджовезе, Санджовезе Гроссо, Канайоло, Колоріно, Мерло, Каберне, Шираз, Шардоне.
Крім вирощування свго влсного винограду, компанія активно залучає допомогу виробників у районі Сієни, Монтальчіно, Болґері, Скансано та С. Джиміньяно для виробництва та розливу класичних тосканських вин.
Мова тут йде про вина К’янті Класіко Галло Неро, Брунелло ді Монтальчіно, Россо ді Монтальчіно, Nobile di Montepulciano, Bolgheri, Morellino di Scansano і Vernaccia di S. Gimignano.
За всією продукцією Сенсі пильно стежить сімейний енолог Лоренцо Ланді, який допомагає у розробці всіх важливих нових якісних проектів.
Офіційна сторінка виробника Sensi Mossiere Vino Nobile Di Montepulciano: http://www.sensivini.com
Всі вина від вирбника Sensi Mossiere Vino Nobile Di Montepulciano.
Фудпейрінг: барбекю, витримані сири, гриль, ковбаси, ковбаски, м'ясо червоне, паста з червоним соусом, тверді витримані сири
Відгуки
Відгуків немає, поки що.