Chateau Joanin Becot - те саме Бордо з рожевою капсулою, яке вважається одним з кращих проявів Castillon Cotes de Bordeaux.
Chateau Joanin Becot Castillon Cotes de Bordeaux 2013 – це бленд 80% мерло та 20% каберне франу.
Фруктово-ягідне, з нотами квітів, стиглої малини та кавових зерен.
Смак м’який, приємно ванільно-солодкуватий завдяки витримці в новому дубі.
Chateau Joanin Becot потребує принаймні 3-4 роки витримки в пляшці. Молоді урожаї рекомендується декантувати протягом години.
Оптимальна кількість витримки в пляшці – від 3 до 12 років.
Старі урожаї можна декантувати менше, лише шоб зняти з осаду.
Крім будь-якого виду смаженого м’яса, це вино також добре поєднується з азіатськими стравами, тунцем, грибами та пастою.
Про виробника Chateau Joanin Becot
Chateau Joanin Becot було придбано родиною Беко в лютому 2001 року.
Цій сім’ї також належить Chateau Beausejour-Becot, 1st Grand Cru Classe B в Saint Emilion.
За словами Джульєтти Беко, вони обрали це шато за його виноградниками та теруаром: вони знаходяться на найвищих висотах уздовж Жиронди в Кот-де-Кастійон.
Місцевість, в якій знаходяться виноградники, називається Joanin: звідси назва шато, до якого додали своє прізвище – Joanin Becot.
У 2001 році на момент придбання площа маєтку була 5,4 га. Сім’я купила і приєднала нові землі (зараз площа виноградників – 12 га).
Виноробнею керують дві жінки: власниця Джульєтта Беко та енолог Жанін Беко.
Вони ставляться до цієї роботи, як до літньої роботи з прекрасним садом: бережно доглядають свій виноград, як вишукані троянди.
Вже з 2010 вінтажу їх вина із рожевою капсулою стализнаковими для регіону.
Спочтаку консультантом був Мішель Роллан (Michel Rolland), зараз – Томас Дюкло (Thomas Duclos).
Виноградник Кот де Бордо площею 12,8 га висаджується під 70% мерло і 30% каберне фран (родина Беко збільшила посадку каберне франу). Грунти тут глинисті та вапнякові.
Плотність посадки – від 5200 до 6250 лоз на гектарі (вищий рівень щільності виноградної лози у всіх нових насаджень).
Середній вік лоз – 40 років.
Урожайність у Chateau Joanin Becot низька: в середньому 25 гектолітрів з гектара (зелений збір).
У 2002 році в Joanin Becot реорганізували виробничі приміщення: ферментація на верхньому поверсі, витримка – на нижчому (вино рухається зверху вниз під силою тяжіння).
Ємності для ферментації також нові – сталь, конічної форми (це дозволяє вручну працювати з “шапкою”).
Малолактика проходяить в дубі. Після того, як спитрова ферментація закінчується, вино самопливом стікає в бочки (до 65% нових бочок з французького дуба). Витримка в середньому 15 місяців.
Найкращі урожаї Chateau Joanin Becot: 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2012, 2010, 2009 та 2005.
Дивись також бордо від інших шато.
Фудпейрінг: азіатські страви, гриби, гриль, дичина, качка, м'ясо біле, м'ясо червоне, паста з м'ясним соусом, риба на грилі, риба червона, стейк
Відгуки
Відгуків немає, поки що.